Доступність посилання

ТОП новини

ООН: Україну назвали серед країн, найгірших для старості


Україна опинилася в нижній третині списку країн за їхньою придатністю для життя старших людей, мовиться в оприлюдненому сьогодні дослідженні Фонду народонаселення ООН і неурядової організації HelpAge International.

За даними звіту, оприлюдненого на проголошений ООН Міжнародний день людей похилого віку 1 жовтня, Україна отримала тільки 40,2 бала зі 100 можливих і стала 66-ю з 91 дослідженої країни чи території.

Становище в Україні відносно непогане з огляду на матеріальне становище, можливості знайти роботу і здобути освіту, але одне з найгірших у регіоні в охороні здоров’я і загальних умовах життя, мовиться у звіті.

Перед Україною постають значні виклики, бо вона не запровадила реформ, необхідних, щоб протистояти нинішньому демографічному зсувові: в той час як нині в Україні близько 21 відсотка населення старші за 60 років, до 2050 року таких стане вже понад 32 відсотки. Тим часом пенсійний вік в Україні наразі один із найнижчих у регіоні, звернули увагу автори доповіді.

На перших місцях переліку, де старшим живеться найкраще, – розвинені країни Європи й Північної Америки, Нова Зеландія, Японія, Австралія чи й Чилі. Серед післярадянських країн найкраще місце має Естонія – 29-е. Далі йдуть Грузія (37-а), Латвія (45-а), Литва (50-а), Вірменія (51-а), Таджикистан (52-й). На 60-му місці – Білорусь, на 63-му Киргизстан. Відстають від України Молдова (76-а) й Росія (78-а); інші післярадянські країни до звіту не потрапили. Гондурас цього разу відстав із 82-м місцем. Найгіршим серед досліджених країн назвали становище в Афганістані.
XS
SM
MD
LG