Доступність посилання

ТОП новини

У «Свободі» заявили, що звернулися до СБУ через «провокації» на футбольних матчах


Ігор Мірошниченко у прямому ефірі Радіо Свобода, 1 жовтня 2013 року
Ігор Мірошниченко у прямому ефірі Радіо Свобода, 1 жовтня 2013 року
Народні депутати від партії «Свобода» надіслали до Служби безпеки України звернення з вимогою перевірити провокації, які влаштовують проти України на футбольних матчах, і встановити їхніх організаторів, заявив сьогодні в ефірі Радіо Свобода народний депутат від цієї партії Ігор Мірошниченко, коментуючи останній скандал навколо міжнародних санкцій проти українських футболістів через дії вболівальників.

Як сказав Мірошниченко, провокація криється у тому, що, на його думку, «є група молодиків, яку я умовно назвав би якимось переїзним шапіто провокаторів – 5–10 чоловік, які нібито «зігують», роблять нацистські жести на камеру, відверто, без втручання міліції, а потім доповідають ФІФА, що Україна – нацистська держава, що у нас тут неонацистські прояви, расистські вигуки».

За його словами, це можна побачити на відео не тільки у Львові, з матчу, через події на якому й були накладені санкції, а й на інших українських стадіонах.

Народні депутати від партії «Свобода», за словами Мірошниченка, вже цього тижня поїдуть до штаб-квартири ФІФА і спробують домогтися, щоб дискваліфікацію зі львівської футбольної арени зняли.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) днями дискваліфікувала стадіон «Арена Львів» на відбіркові матчі з участю національної збірної України до 2018 року і оштрафувала Федерацію футболу України на 45 тисяч швейцарських франків за поведінку вболівальників збірної України з футболу під час матчу «Україна – Сан-Марино», що відбувався у Львові 6 вересня.

Повністю розмову читайте на сайті Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG