Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники закликали Росію звільнити затриманих ґрінпісівців


Судновий кок Руслан Якушев, громадянин України, на суді в Мурманську, фото 29 вересня 2013 року
Судновий кок Руслан Якушев, громадянин України, на суді в Мурманську, фото 29 вересня 2013 року
Правозахисна організація Human Rights Watch із Нью-Йорка у США закликала сьогодні Росію негайно звільнити всіх 30 затриманих активістів міжнародної екологічної організації «Ґрінпіс» і членів екіпажу їхнього судна.

Погрози Росії звинуватити затриманих у піратстві є «гротескним викривленням закону», заявила фахівець правозахисників у справах Росії Таня Купер.

Суд у Мурманську на півночі європейської частини Росії попередніми днями ухвалив узяти затриманих активістів «Ґрінпісу» і членів екіпажу їхнього судна «Арктик Санрайз», серед них і одного громадянина України, під арешт на термін у два місяці. Офіційних звинувачень їм іще не висували, але, за повідомленнями, розглядається можливість звинуватити їх у піратстві; у разі визнання вини за таким звинуваченням їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як півтора тижня тому ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
XS
SM
MD
LG