Доступність посилання

ТОП новини

Міліція: щодо 5 активістів склали адмінпротоколи за події під Київрадою


Опозиція штурмує Київраду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00
Правоохоронці після сьогоднішніх подій під Київрадою склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство щодо п’яти активістів. Про це Радіо Свобода повідомила виконувач обов’язків голови прес-служби головного управління МВС Києва Ольга Білик.

Крім того, за її словами, через сутички, що сталися сьогодні біля Київської міської ради, одного співробітника міліції шпиталізували з травмами. «Біля КМДА співробітники міліції здійснювали охорону громадського порядку. Був ланцюжок із працівників міліції. Проте під час мітингу окремі активісти намагалися цей ланцюжок прорвати. У бік правоохоронців кидали димові шашки, виникла штовханина. Після цього одного правоохоронця шпиталізували, він наразі в лікарні. А іншому було надано медичну допомогу безпосередньо в кареті швидкої», – сказала Білик.

У столичній міліції раніше наголосили, що, незважаючи на протизаконні дії учасників акції стосовно міліціонерів, правоохоронці не застосовували жодних спецзасобів – ані газових балончиків, ані будь-чого іншого. Водночас представники опозиції заявляли про те, що сльозогінний газ застосовував «Беркут».

Опозиція проводила сьогодні під Київрадою збори киян, під час яких сталися сутички між активістами, що хотіли зайти до приміщення Київради на її засідання, і беркутівцями.

Опозиція вважає, що Київрада після 2 червня є нелегітимною, оскільки закінчився її 5-річний термін повноважень, і вимагає призначити вибори в Києві.

На сьогоднішніх зборах опозиція ухвалила звернення до Ради Європи й інших міжнародних організацій із закликом підтримати українське місцеве самоврядування.
XS
SM
MD
LG