Доступність посилання

ТОП новини

Учасниця Pussy Riot погрожує поновити голодування


Учасниця Pussy Riot погрожує поновити голодування
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00
Ув’язнена учасниця російського панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконникова заявляє, що готова відновити голодування, якщо її вимоги не виконають. Йдеться, зокрема, про розслідування умов утримання жінок у мордовській колонії № 14, гарантування безпеки тих в’язнів, які дадуть свідчення про ситуацію у виправній установі.

Про це мовиться в заяві Толоконникової, яку оприлюднив її чоловік.

Вчора російський обмудсман Володимир Лукін повідомив, що Толоконникова після більш як тижня голодування припинила акцію протесту. За його словами, вона погодилася на це, коли російські пенітенціарії погодилися перевести її до іншої колонії.

Водночас депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов, якого пустили до ув’язненої, повідомляв, що та перестала голодувати з медичних міркувань. Він став першим, кого допустили до Толоконникової за останні п’ять діб, відколи її перевели до медсанчастини колонії, а по тому й до в’язничного медичного стаціонару через погіршення стану здоров’я.

Толоконникова почала свою акцію 23 вересня, протестуючи проти нелюдських, за її словами, умов утримання, а також проти погроз на її адресу з боку адміністрації колонії.

Надія Толоконникова, як і інша учасниця Pussy Riot Марія Альохіна, зараз відбуває дворічний термін за ґратами. Третя засуджена учасниця Pussy Riot Катерина Самуцевич отримала після апеляції умовний термін, іншим двом у цьому відмовили.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони, а також іще кілька невстановлених учасниць гурту влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
XS
SM
MD
LG