Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачені у Росії в «болотній справі» є в’язнями сумління – Amnesty International


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала в’язнями сумління звинувачених у Росії в «болотній справі» Володимира Акіменкова, Артема Савелова і Михайла Косенка.

Цих людей заарештували за спробу мирно використати право на свободу зібрань, сказав очільник російського відділення Amnesty International Сергій Нікітін.

За його словами, правозахисники стежать за судовим процесом і не знайшли доказів участі цих трьох людей у насильницьких діях.

Amnesty International закликає негайно звільнити цих людей, а також тих, хто не чинив насильства і не порушував закону. Правозахисники не виключають, що до списку в’язнів сумління можуть додати інших звинувачених у справі про масові заворушення на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року. За словами Нікітін, суд над ними відбувається з порушеннями.

Раніше Amnesty International визнала в’язнями сумління в Росії колишніх керівників компанії ЮКОС Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва, учасниць панк-гурту Pussy Riot, опозиціонерів Олексія Навального і Сергія Удальцова.
XS
SM
MD
LG