Доступність посилання

ТОП новини

Україна стала асоційованим членом CERN


Україна і Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) сьогодні підписали угоду про надання Києву статусу асоційованого члена в цій організації.

Як повідомляє прес-служба Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, від України документ підписав віце-прем’єр Костянтин Грищенко.

Глава Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко оцінив підписання угоди як «наукову інтеграцію України до Євросоюзу».

«Можна сказати, що це перший етап на шляху набуття Україною асоційованого статусу в ЄС. Ми зробили вагомий внесок у розвиток європейської науки», – цитує Семиноженка прес-служба Держагентства.

За його словами, українських фізиків добре знають у CERN завдяки успішній участі в рамках проекту Великого адронного колайдера.

Семиноженко також повідомив, що наразі в CERN працюють 47 українських учених.

CERN – провідна міжурядова організація, міжнародний дослідницький центр європейської спільноти, найбільша в світі лабораторія фізики високих енергій. Розташована поблизу Женеви на кордоні Швейцарії та Франції. Співпраця України і CERN здійснюється з 1993 року.
XS
SM
MD
LG