Доступність посилання

ТОП новини

Дію санкцій ФІФА проти збірної України зупинили на час апеляції


Міжнародна федерація футболу зупинила своє рішення провести без глядачів матч між національними збірними України й Польщі в рамках відбіркового турніру до чемпіонату світу в 2014 році, що відбудеться 11 жовтня в Харкові.

Як мовиться в повідомленні прес-служби організації, своє рішення ФІФА мотивувала тим, що не зможе розглянути апеляцію української сторони раніше від терміну проведення матчу.

Організація також підтвердила, що решта санкцій щодо збірної України також зупинена до розгляду апеляції.

27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що матч відбору чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Польщі відбудеться без глядачів. Крім того, згідно з цим рішенням, збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена-Львів» матчі під егідою ФІФА до завершення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

У ФІФА дослухалися до інформації організації FARE (Футбол проти расизму в Європі), в якій ідеться про «кілька расистських і дискримінаційних інцидентів» під час матчу Україна – Сан-Марино, що відбувся у Львові 6 вересня. Львів’янам закидають «показ неонацистських банерів, демонстрацію мавп’ячих вигуків і жестів та нацистського салюту». «Арена Львів» не побачить матчів збірної протягом відбірного циклу чемпіонату світу 2018 року.

ФФУ подала апеляцію на це рішення і попросила розглянути її за прискореною процедурою.
XS
SM
MD
LG