Доступність посилання

ТОП новини

Вишеградська четвірка за підписання угоди між Україною і ЄС – заява


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Вишеградська четвірка (Польща, Словаччина, Чехія й Угорщина) підтримує підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, мовиться у спільній заяві міністрів закордонних справ цього міждержавного об’єднання. Водночас вони наголошують на необхідності виконання Україною вимог ЄС, серед яких подолання вибіркового судочинства і корупції, реформування виборчого законодавства і органів правопорядку.

Про це сьогодні у Києві повідомили політичні директори МЗС країн Вишеградської четвірки, які відвідують Україну з робочим візитом.

На зустрічі з журналістами політичний директор МЗС Чехії Павел Фішер зазначив, що у цілому помітний прогрес у здійсненні Україною реформ, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

«Україна успішно переймає європейські стандарти і наближається до Євросоюзу. Міністри країн Вишеградської четвірки вітають той факт, що європейська інтеграція стала спільним бажанням політичних еліт і консолідувала владу, опозицію і суспільство», – наголосив чеський дипломат.

Вишеградська четвірка підтримує перехід України до другої фази виконання плану дій зі спрощення візового режиму між Євросоюзом та Україною. Вишеградська четвірка зацікавлена у тому, щоб ЄС скасував візи для українців, як тільки Україна виконає план дій і відповідатиме відповідним критеріям. Про це поінформував політичний директор МЗС Угорщини Саболч Такач.

Політичні директори МЗС є заступниками державних секретарів, які координують питання зовнішньої політики і політики безпеки і мають вирішальну роль у підготовці порядку денного засідань Ради міністрів закордонних справ ЄС.

21 жовтня Рада міністрів закордонних справ ЄС розгляне, чи виконує і в яких обсягах виконує Україна європейські вимоги, необхідні для підписання угоди про асоціацію на Вільнюському саміті в листопаді.
XS
SM
MD
LG