Доступність посилання

ТОП новини

До охорони матчу між «Дніпром» та «Фіорентиною» залучили півтори тисячі міліціонерів і «Беркуту»


В охороні громадського порядку під час матчу ФК «Дніпро» з ФК «Фіорентина» (Італія) у Дніпропетровську сьогодні залучені близько 1,5 тисячі співробітників міліції, з урахуванням нарядів зовнішньої служби, патрульної служби, нарядів «Беркуту», внутрішніх військ і ДАІ, заявив заступник начальника ГУ МВС України в Дніпропетровській області Сергій Третьяков.

За його словами, правоохоронці постараються забезпечити громадський порядок і не допустити ніяких порушень».

Сергій Третьяков також повідомив, що для виявлення у фанатів піротехніки перед проведенням матчу «Дніпро» – «Фіорентина» міліція буде використовувати службових собак. Вболівальників у нетверезому стані не впускатимуть на стадіон взагалі, навіть за наявності квитка.

«У спірних ситуаціях усе вирішить експертиза в найближчій лікарні швидкої допомоги або наркодиспансері. Продаж алкогольних напоїв у торговельних точках, розташованих поблизу стадіону, також заборонений», – сказав чільний міліціонер.

Крім того, за його словами, міліція має угоди з трьома районними судами міста, які будуть працювати цілодобово, щоб за потреби можна було розглядати справи про хуліганство і накладати на вболівальників адміністративні стягнення.

Напередодні з лідерами фанатських угруповань провели бесіди, повідомив Третьяков.

За попередніми даними, окрім офіційної делегації, до міста прибуло близько сотні італійських уболівальників.

Минулого року у Дніпропетровську під час матчу між місцевим «Дніпром» і харківським «Металістом» фанати обох сторін на стадіоні «Дніпро-Арена» зламали 89 сидінь. Під час сутички між уболівальниками був травмований міліціонер. Через хуліганство були затримані 38 уболівальників обох команд. Вони отримали штраф і від 1 до 10 діб адмінарешту.
XS
SM
MD
LG