Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК завершила роботу з документами для виборів у п’яти округах – голова


Центральна виборча комісія вважає, що завершила роботу з документами, необхідними для належного проведення повторних виборів до Верховної Ради у п’яти одномандатних округах, де через неможливість встановити результати виборів минулої осені довелося призначати їх повторно, повідомив сьогодні голова ЦВК Михайло Охендовський. Ідеться про округи № 94, № 132, № 194, № 197 і № 223.

За його словами, Центрвиборчком затвердив сьогодні роз’яснення з приводу особливостей цих виборів, затверджений також календарний план організаційних заходів для їхнього проведення.

Він також висловив сподівання, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить зміни до держбюджету, щоб профінансувати ці вибори.

Повторні вибори у згаданих п’яти мажоритарних округах – № 94 (Обухів, Київська область), № 132 (Первомайськ, Миколаївська область), № 194 (Черкаси), № 197 (Канів, Черкаська область) і № 225 (Київ, Шевченківський район) – Верховна Рада призначила минулого місяця на 15 грудня. Іще минулої осені, 5 листопада, Центральна виборча комісія ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати голосування на виборах народних депутатів України 28 жовтня минулого року в цих округах.
XS
SM
MD
LG