Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії застеріг Туреччину не підтримувати повстанців


Башар аль-Асад, архівне офіційне фото
Башар аль-Асад, архівне офіційне фото
Президент Сирії Башар аль-Асад в оприлюдненому сьогодні телеінтерв’ю попередив Туреччину, що вона «дорого заплатить» за свою підтримку сирійських повстанців, які намагаються скинути його владу.

В інтерв’ю турецькому телеканалові Halk TV він заявив, що вже в найближчому майбутньому дії цих «терористів» вплинуть і на Туреччину.

Асад також звинуватив Туреччину в підтримці сирійських радикальних угруповань, пов’язаних із терористичною мережею «Аль-Каїда», які теж воюють проти його влади поруч із його політичними супротивниками; Анкара завжди заперечувала такі звинувачення.

Крім того, Асад заявив, що сирійські повстанці використовують турецьку територію як стартовий майданчик для своїх нападів на його режим.

Анкара заявляє, що, попри суворі заходи безпеки на кордоні з Сирією, не має змоги повністю перекрити для сирійських повстанців можливості пересування через цей кордон.

Туреччина, яка свого часу мала нормальні стосунки з режимом Асада, різко змінила свою позицію після початку масових придушень цим режимом виступів опозиції і стала на бік супротивників нинішнього президента Сирії.
XS
SM
MD
LG