Доступність посилання

ТОП новини

Питання Тимошенко має вирішувати парламент, а не Янукович – Герман


Ганна Герман
Ганна Герман
Питання про те, чи відпускати колишнього прем’єра Юлію Тимошенко на лікування за кордон, не належить до компетенції президента України. Про це Радіо Свобода заявила народний депутат від Партії регіонів, колишній радник президента Ганна Герман.

«Це не в компетенції президента України, це в компетенції юридичного поля, я би сказала», – заявила Герман.

«Якщо Юлія Володимирівна написала заяву на ім’я президента таке звернення лікуватися за кордоном, то це дає президентові підстави звертатися до парламенту з тим, щоб у парламенті були розглянуті відповідні закони, щоб створити законодавче поле, яке б давало можливість для такого кроку», – додала депутат.

Сьогодні захисник Тимошенко Сергій Власенко оприлюднив заяву екс-прем’єра, в якій вона погоджується на пропозицію представників місії Європарламенту Пета Кокса і Александра Квасневського лікуватися в Німеччині.

Крім того, за словами Власенка, Кокс і Квасневський також передали президентові України Віктору Януковичу прохання про помилування Тимошенко.

Юлія Тимошенко відбуває 7-річне ув’язнення у справі про укладення газових контрактів із Росією в 2009 році. На даний час вона перебуває в лікарні Харкова. Її соратники неодноразово заявляли про необхідність дозволу для Тимошенко виїхати на лікування за кордон. Президент Віктор Янукович заявляв, що не має правових механізмів вирішити питання екс-прем’єра. Справу Тимошенко називають одним із каменів спотикання на шляху до підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG