Доступність посилання

ТОП новини

Президента Таджикистану висунули кандидатом на четвертий термін


Емомалі Рагмон, архівне фото
Емомалі Рагмон, архівне фото
Владна в Таджикистані Народно-демократична партія висунула сьогодні чинного президента Емомалі Рагмона кандидатом на новий, уже четвертий термін на виборах, що мають відбутися 6 листопада. З’їзд партії у столиці Душанбе проголосував за це одноголосно.

Сам Рагмон, який є головою партії, на з’їзді не був, офіційно через державні справи.

Про бажання змагатися за президентську посаду заявили наразі шість осіб. Остаточний список кандидатів мають оголосити ближче до кінця місяця.

60-річний Емомалі Рагмон, раніше відомий на прізвище Рахмонов, незмінно керує Таджикистаном із 1992 року – спершу як голова Верховної ради, з 1994 року як президент – на цю посаду він обирався вже тричі. Конституція Таджикистану передбачає обмеження у два президентські терміни поспіль, але нинішній його термін, що добігає кінця, рахується як перший від часу внесення до Конституції останніх змін.

Як вважають, він переможе на черговий семирічний термін уже в першому турі. На попередніх виборах 2006 року він отримав понад 70 відсотків голосів. Організація з безпеки і співпраці в Європі звернула тоді увагу на брак справжнього змагання на тих виборах.
XS
SM
MD
LG