Доступність посилання

ТОП новини

Кузьміна усунули, щоб звільнити Тимошенко – політтехнолог


Тарас Березовець, архівне фото
Тарас Березовець, архівне фото
Українська влада вже усунула технічні перешкоди для звільнення Юлії Тимошенко, тож воно може відбутися вже найближчим часом, заявив у коментарі Радіо Свобода політтехнолог Тарас Березовець. Але він припускає кілька варіантів розвитку подій.

«Звільнення з посади заступника генпрокурора Рената Кузьміна (який наглядав за перебігом справ проти колишнього прем’єра) усунуло головну технічну перешкоду для звільнення Юлії Тимошенко. Наразі можливі два варіанти: або Тимошенко помилують, не знімаючи з неї обвинувачень, або ж вона поїде за кордон лікуватися, отримавши відстрочку відбуття покарання, принаймні до виборів президента 2015 року», – вважає Березовець.

Політтехнолог наголосив, що, попри заяви деяких політиків, для звільнення Юлії Тимошенко не потрібно ухвалення якихось законодавчих змін у парламенті, достатньо лише указу президента Віктора Януковича.

Раніше перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов зауважив Радіо Свобода, що для звільнення Тимошенко потрібна не просто її заява, а звернення конкретно до уряду, парламенту чи президента.

А народний депутат від Партії регіонів, колишній радник президента Ганна Герман заявила Радіо Свобода, що питання про те, чи відпускати Юлію Тимошенко на лікування за кордон, не належить до компетенції президента України. За її словами, голова держави може лише звернутися до парламенту, щоб він розглянув відповідні закони для створення законодавчого поля, необхідного для вирішення питання Тимошенко.

Сьогодні захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що вона приймає пропозицію членів спостережної місії Європейського парламенту, колишнього президента Польщі Александра Квасневського й колишнього президента Європарламенту Пата Кокса, про лікування в Німеччині.

Також сьогодні оприлюднили указ президента, яким дотеперішній заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін призначений заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони. Досі Кузьмін курував роботу управління з розслідування особливо важливих справ, зокрема, розслідування щодо Тимошенко.
XS
SM
MD
LG