Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС не коментують заяви про Тимошенко й підтримують місію Європарламенту


Петер Стано, архівне фото
Петер Стано, архівне фото
У Європейському союзі не коментують «заяв чи тлумачень заяв окремих діячів, чи урядовців, чи представників країн-партнерів», заявив сьогодні Радіо Свобода Петер Стано, речник комісара ЄС із розширення Штефана Фюле, з приводу низки заяв, які пролунали сьогодні у справі колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

«Що я можу сказати у справі Юлії Тимошенко, це що ми високо цінуємо і далі підтримуємо місію колишніх президентів Кокса і Квасневського, яким дали завдання стежити за питанням політично мотивованого правосуддя в Україні, і ми чекаємо на їхній звіт, який вони подадуть до Європарламенту 15 жовтня», – додав речник.

Сьогодні в Києві захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко повідомив, що Юлія Тимошенко прийняла пропозицію виїхати на лікування до Німеччини, яку їй висловили члени спостережної місії Європейського парламенту, колишній президент Польщі Александер Квасневський і колишній президент Європарламенту Пат Кокс. Вони також звернулися до президента України Віктора Януковича з проханням помилувати Юлію Тимошенко. Це повідомлення викликало цілу низку заяв і відгуків.
XS
SM
MD
LG