Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат сподівається на свободу для Тимошенко


Чарльз Таннок, архівне фото
Чарльз Таннок, архівне фото
Депутат Європейського парламенту від Великої Британії Чарльз Таннок, який приділяє значну увагу українським справам, заявив сьогодні Радіо Свобода: дуже важливо, щоб Юлія Тимошенко залишила «в’язничну лікарню», де вона перебуває вже понад рік, і лікувалася б у Німеччині, де вона стала б фактично вільною людиною і могла вільно висловлювати свої політичні погляди.

«І я думаю, що одного дня Юлія повернеться до України як цілком вільний громадянин і зможе відновити свою політичну кар’єру», – сказав він, коментуючи повідомлення, що колишня прем’єр-міністр прийняла пропозицію виїхати на лікування до Німеччини і що члени місії Європарламенту подали президентові Віктору Януковичеві прохання помилувати її.

За словами Таннока, якщо Тимошенко звільнять навіть на умовах задля лікування в Німеччині, це буде «дуже добрим знаком» і відкриє шлях до підписання з Україною угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС у Вільнюсі в листопаді.

«Дуже важливо, щоб Україна продовжила рух у напрямку своїх євроатлантичних прагнень і не вступала до російського Митного союзу з Білоруссю, Казахстаном і Росією», – наголосив він.

Сьогодні в Києві захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко повідомив, що Юлія Тимошенко прийняла пропозицію виїхати на лікування до Німеччини, яку їй висловили члени спостережної місії Європейського парламенту, колишній президент Польщі Александер Квасневський і колишній президент Європарламенту Пат Кокс. Вони також звернулися до президента України Віктора Януковича з проханням помилувати Юлію Тимошенко.
XS
SM
MD
LG