Доступність посилання

ТОП новини

У Росії запалили факел естафети Олімпійського вогню


У Москві запалили факел естафети Олімпійського вогню
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
У центрі столиці Росії Москви в неділю відбулася церемонія запалення факела естафети Олімпійського вогню від ліхтаря з цим вогнем, який доставили з батьківщини Олімпійських ігор Греції.

Після патріотичної церемонії на Красній площі в центрі міста, яка мала викликати у глядачів відчуття гордості за Росію, факел запалив президент країни Володимир Путін.

Під час символічної першої частини естафети по колу всередині Кремля, як видно з відеозапису агентства Reuters, факел погас, як тільки факелоноша вбіг у кремлівські ворота; Олімпійський вогонь довелося відновлювати запальничкою «людини в цивільному».

У понеділок естафета вирушить усією Росією. Вона має протривати 123 дні, простягтися на 65 тисяч кілометрів, у ній мають узяти участь 14 тисяч факелоносців, які, за даними оргкомітету, мають не лише пронести вогонь, а й провезти його автом, потягом, літаком, російською «тройкою» коней, на полярних оленях чи на нартах у собачій упряжці, на велосипеді, снігоході, на санках, на комбайні, возі чи й на верблюді.

XXII зимові Олімпійські ігри мають відбутися у причорноморському курортному місті Сочі в лютому наступного року.
XS
SM
MD
LG