Доступність посилання

ТОП новини

Мінʼюст: роботу держреєстрів відновлено


Станом на 7 жовтня створено всі умови й технічні можливості для відновлення роботи всіх єдиних і державних реєстрів, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

Згідно з повідомленням, Служба безпеки України за результатами проведеної перевірки підтвердила повноту й цілісність усіх реєстрів. Мінʼюст також стверджує, що витоку інформації з персональними даними громадян України не відбулося.

У міністерстві нагадали, що роботи з відновлення функціонування держреєстрів велися з 1 жовтня. Роботу Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень і Державного реєстру речових прав було частково відновлено 3 жовтня, а в повному обсязі ці реєстри запрацювали 4 жовтня.

Також знову доступні Державний реєстр обтяжень рухомого майна, Єдиний реєстр спеціальних бланків нотаріальних документів, Єдиний реєстр довіреностей, Держреєстр актів цивільного стану громадян і Спадковий реєстр.

У Мінʼюсті зазначили, що для відновлення можливості користування реєстрами необхідно звернутися до служб підтримки відповідних філіалів державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції й безкоштовно отримати необхідне клієнтське програмне забезпечення.

3 жовтня заступник генерального директора держпідприємства «Інформаційний центр» Вадим Хоруженко заявив про рейдерське захоплення державних реєстрів. У відкритому зверненні «Інформаційного центру» наголошувалося, що «з 1 жовтня 2013 року роботу всіх реєстрів Міністерства юстиції було припинено».

Водночас того ж дня міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що державні реєстри «не постраждали і є неушкодженими», оскільки ніякі сторонні особи не мали до них доступу.
XS
SM
MD
LG