Доступність посилання

ТОП новини

Колишні лідери обласних організацій «Фронту змін» заявили про створення нової партії


Народні депутати України, колишній голова Дніпропетровської обласної організації партії «Фронт змін» Андрій Павелко та колишній голова Київської обласної організації «Фронту змін» Володимир Полочанінов повідомили сьогодні про створення нової партії, поінформували Радіо Свобода у прес-службі Павелка.

За цією інформацією, Павелко вважає, що люди з «Фронту змін», ліквідованого цього літа шляхом об’єднання з «Батьківщиною», могли вступити в «Батьківщину» ще чотири роки тому, але вибрали «партію нового типу».

«Партії в Україні будувалися зверху: тільки маючи хороші стосунки з лідером, можна було досягти партійного кар’єрного зростання. А «Фронт змін» був спроектований як інкубатор для просування кращих людей нагору. Саме тому ці самостійні люди на місцях не бачать для себе можливості бути поглинутими «Батьківщиною», – пояснив Павелко.

Водночас Володимир Полочанінов зазначив, що ситуація з об’єднанням показала, що переважна більшість фронтовиків «не бачать себе в партії старого типу».

«Ми сподівалися на посилення наших кращих сторін, а замість цього потрапили у болото. Стратегія поведінки в болоті – не ворушися, тоді повільніше потонеш. Для нас це неприйнятно», – сказав Полочанінов.

За даними прес-служби, Павелко і Полочанінов збираються об’їхати регіони України і переговорити з колишніми фронтовиками. Всіх незгодних з поглинанням «Батьківщиною» вони запросять до створення нової партії. Вона вже зареєстрована і називатиметься «Демократи».

Водночас Павелко і Полочанінов зазначили, що не збираються виходити з фракції «Батьківщина», голосуватимуть разом із опозиційними силами і не планують висувати окремого кандидата на можливих виборах мера Києва і виборах президента у 2015 році.

У червні цього року з’їзд «Фронту змін» Арсенія Яценюка ухвалив рішення про самоліквідацію і об’єднання з «Батьківщиною».

Дніпропетровську обласну організацію партії «ВО «Батьківщина» не перший рік очолює тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна.
XS
SM
MD
LG