Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає не включати в закон про довибори 11 мільйонів гривень на камери


Андрій Шевченко, Live-U
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:08:47 0:00
У законопроекті про повторні вибори у п’яти округах, винесеному на розгляд парламенту, влада включила норму про додаткове виділення 11 мільйонів гривень на погашення боргів після минулих виборів, заявив у коментарі Радіо Свобода депутат від «Батьківщини» Андрій Шевченко. Ці гроші нібито мають піти на завершення оплати за камери спостереження, які закуповувалися на дільниці на час парламентських виборів 2012 року.

За словами Шевченка, закупівля камер була непрозорою, тому нині виділяти на це додаткові кошти не можна. «Ми наполягаємо вилучити із законопроекту гроші, які хочуть витратити на закриття «хвостів» із закупівлі камер на виборчі дільниці. Це була величезна оборудка, коли мільярд із бюджету пішов на камери, які виявилися неефективними», – зазначив парламентар від «Батьківщини».

«Фінансувати вибори у п’яти округах необхідно. Але виділяти нові гроші на камери без перевірки того, як вони витрачалися раніше, це означає повторно голосувати за фінансові махінації», – додав Шевченко.

Опозиціонер наголосив на тому, що відеокамери на дільницях «не сприяли прозорості виборів, а лише допомогли представникам влади нагріти руки на закупівлі». Депутат каже, що немає офіційної інформації навіть про те, де відеокамери зараз, а за неофіційною – вони вивезені до Росії, де їх купували.

Як заявив Радіо Свобода регіонал Володимир Макеєнко, більшість готова підтримати виділення коштів на проведення довиборів у пʼяти округах.
XS
SM
MD
LG