Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія дала Україні кредит і знижку на газ


Російські банки оформили кредит Україні на 750 мільйонів доларів, а «Газпром» закачав газ до підземних сховищ газу України за ціною 260 доларів за тисячу кубометрів зі знижкою. Про це повідомив президент Росії Володимир Путін.

«Незважаючи на те, що дискусія відбувається емоційно й бурхливо, повʼязана з можливим підписанням Україною угоди, наші банки десять днів тому, звісно, не без мого відома, оформили Україні черговий кредит – 750 мільйонів доларів, а «Газпром», теж не без відома російського керівництва, пішов на те, що допоміг Україні закачати необхідний газ до газового сховища зі знижкою 260 доларів за тисячу кубометрів», – сказав Путін на прес-конференції за підсумками саміту Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці.

Путін зазначив, що ціна на газ для України зовсім нещодавно становила близько 400 доларів за тисячу кубометрів, а наразі перебуває на рівні 380-390 доларів. «Ми зробили знижку, «Газпром» зробив знижку для закачування до ПСГ. Тобто ми співпрацюємо, допомагаємо нашим українським партнерам, нашим друзям», – сказав президент Росії.

Раніше Путін заявив, що між Україною і Росією не буде політичних проблем у разі підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG