Доступність посилання

ТОП новини

Посол Австрії сподівається на швидке вирішення питання Тимошенко – уточнення посольства


Посольство Австрії в Україні повідомляє, що під час візиту у Харків посол Вольф Дітріх Гайм висловив сподівання на швидке вирішення питання Юлії Тимошенко.

«Під час інтерв’ю з представниками ЗМІ, яке відбулося в кулуарах форуму «Вільна торгівля з європейськими партнерами – шлях до підвищення конкурентоздатності регіонів» 8 жовтня 2013 року у Харкові, надзвичайний та повноважний посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Гайм зазначив дослівно таке: «Я сподіваюсь, що справа Юлії Тимошенко може бути вирішена наступними днями або тижнями»», – мовиться у повідомленні, розісланому дипломатичним представництвом в українські ЗМІ.

«Будь-які інтерпретації висловлювань (англійською мовою) посла Австрії, що мають інший зміст, базуються на недосконалому перекладі або невірному їхньому розумінні з боку представників ЗМІ», – наголосили у посольстві.

Напередодні, перекладаючи російською мовою з англійської відповідь посла Австрії на запитання про Тимошенко, перекладач сказала: «Безумовно, мені здається, що у нинішній час очікувати звільнення Юлії Тимошенко до підписання цієї угоди (про асоціацію з ЄС – ред.) не варто».

Такий переклад репліки посла (зміст якої насправді відповідає наведеному у сьогоднішній заяві посольства) використала у своїх інформаційних повідомленнях низка українських ЗМІ.
XS
SM
MD
LG