Доступність посилання

ТОП новини

Ільгам Алієв переобраний президентом Азербайджану


Міжнародні спостерігачі, які представляють Організацію з безпеки і співпраці в Європі, сьогодні оприлюднять свою думку про відповідність президентських виборів в Азербайджані демократичним стандартам.

Після підрахунку майже 80 відсотків голосів на виборах, що відбулися в середу, влада заявила, що чинний глава держави Ільгам Алієв здобув підтримку майже 85 відсотків виборців і, вочевидь, переобраний на третій п'ятирічний термін.

Алієв уже виступив з телезверненням до нації.

«Я вдячний азербайджанському народу за голосування за мене, довіру до мене і до майбутнього розвитку нашої країни. Обіцяю співвітчизникам, що продовжу служити своєму народу з відповідальністю і постійно захищатиму державні інтереси Азербайджану», – сказав президент.

Кандидата від об'єднаної опозиції Джаміля Гасанлі підтримали всього близько 5 відсотків учасників голосування. Гасанлі звинуватив владу у несправедливому підрахунку голосів, заявивши, що «тотальна фальсифікація виборів є грубим порушенням прав людини».

Ще до виборів міжнародні правозахисники заявляли, посилаючись на державні репресії щодо незалежних ЗМІ, неурядових груп і прихильників опозиції, що в Азербайджані не створені умови для вільних і справедливих виборів.
XS
SM
MD
LG