Доступність посилання

ТОП новини

Витрати Януковича збільшать за рахунок стипендій аспірантам – «Опора»


Готель «Синьогора», який знаходиться неподалік президентської резиденції у національному природному парку «Синьогора»
Готель «Синьогора», який знаходиться неподалік президентської резиденції у національному природному парку «Синьогора»
Бюджетний комітет Верховної Ради підтримав рішення про виділення додаткових коштів на утримання резиденції президента у Синьогорі та покриття незапланованих витрат Януковича у Криму. Про це інформує громадянська мережа «Опора».

Фінансування цих витрат стало можливим завдяки зменшенню розміру стипендій аспірантів Інституту стратегічних досліджень і заощадженню понад півмільйона гривень на виплаті Шевченківської премії.

«Винаходимо кошти, знімаючи 520 тисяч по премії Шевченка, у зв’язку з тим, що нами передбачено п’ять премій, а фактично було три премії, тому ми зекономили 520 тисяч», – пояснив начальник фінансового управління Державного управління справами Василь Дмитрук.

«Ще 227 тисяч (заощадили – Ред.) на стипендіях аспірантам Інституту стратегічних досліджень у зв’язку з тим, що середньорічний розмір стипендії зменшився і кількість аспірантів зменшилась», – додав Дмитрук.

Понад 668 тисяч гривень становлять комунальні витрати і платежі за електроенергію у зв’язку з вводом додаткових окремих об’єктів на резиденції президента у Синьогорі. Ще майже 79 тисяч гривень витратять тому, що, перебуваючи у Криму, Віктор Янукович не вписався в кошторис, відзначив начальник фінансового управління Державного управління справами Василь Дмитрук.
XS
SM
MD
LG