Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії почали збір підписів за бойкот Олімпіади в Сочі


Грузія
Будь ласка, зачекайте
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
У місті Зугдіді на заході Грузії неурядова організація «Молодь за європейське майбутнє» почала збір підписів за бойкот зимової Олімпіади в російському місті Сочі.

2 травня НОК Грузії на надзвичайній сесії одноголосно проголосував за те, щоб грузинські спортсмени взяли участь в зимових Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році. 8 жовтня ще одна неурядова організація «Вільна зона» заявила про початок щоденних акцій проти участі країни в сочинській Олімпіаді.

Збір підписів на Зугдіді проходить під гаслом «Ні путінської Олімпіаді!». Ініціатори збору підписів закликали владу Грузії відмовитися від участі в Олімпіаді в Сочі.

Крім того, 8 жовтня дві неурядові організації – «Transparency International – Грузія» і «Міжнародне товариство за справедливі вибори і демократію» також почали збір підписів за бойкот сочинської Олімпіади.

7 жовтня уряд Грузії заявив про готовність переглянути рішення про участь грузинських спортсменів в сочинській Олімпіаді в разі її «політизації» з боку Росії. Таку заяву було мотивовано участю майора ВПС Росії , учасника військових подій серпня 2008 року в Південній Осетії Івана Нечаєва в етапі естафети олімпійського вогню в Росії.
XS
SM
MD
LG