Доступність посилання

ТОП новини

Марков звернувся з листом до європейських інстанцій з приводу «політичних репресій»


Позбавлений депутатського мандата Ігор Марков звернувся до європейських інстанцій з вимогою сформулювати свою позицію щодо політичних переслідувань в Україні. Про це йдеться у відкритому листі.

Звернення адресовано Президентові Парламентської Асамблеї Ради Європи, Президентові Європарламенту, Європейському комісарові з питань розширення і європейської політики добросусідства, комісару ЄС з прав людини.

У листі Марков зазначає, що є послідовним супротивником укладення нашою країною договору про асоціацію з Європейським Союзом, оскільки вважає його умови згубними для економіки України.

«Після того, як я відкрито заявив, що не стану підтримувати законопроекти, спрямовані на швидке підписання договору про асоціацію з ЄС, щодо мене були здійснені політичні репресії», – заявляє він.

«Я переконаний, що позиція європейського співтовариства щодо переслідування інакодумання в Україні є перевіркою істинності намірів країн Євросоюзу боротися за демократизацію України. Європейське співтовариство повинно відкрито сформулювати свою позицію щодо політичних переслідувань в Україні. І не важливо, щодо кого здійснюються репресії – щодо європейски орієнтованої опозиції чи послідовних прихильників вступу України до Митного союзу», – йдеться у зверненні.

12 вересня Вищий адміністративний суд зобов`язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію депутата Марков. Таким чином суд вважав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах у жовтні 2012 року в окрузі №133 в Одесі, де переможцем було визнано Маркова. У жовтні 2012 року лідер партії «Батьківщина» Марков і заступник голови Одеської облради Олексій Гончаренко (Партія регіонів) балотувалися до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі №133 у Київському районі Одеси. Марков здобув перемогу, набравши 26,6% голосів виборців. Гончаренко був на другому місці з 20,46% голосів. Різниця між ними становила 5160 голосів.
XS
SM
MD
LG