Доступність посилання

ТОП новини

Рибак наголосив, що свободівці не мали права вішати в Раді банер УПА


Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наголошує, що депутати від ВО «Свобода» не мали права приносити сьогодні до сесійної зали парламенту банер про Українську повстанську армію. Про це спікер сказав в інтерв’ю телеканалу «Рада».

«Сьогодні о 10 годині в парламенті вивісили плакат. Одна із політичних сил («Свобода» – ред.). Дуже великий, 10 метрів, може, 5 метрів», – сказав Рибак. За його словами, депутати від КПУ та Партії регіонів через цей плакат відмовилися працювати у сесійній залі.

Голова парламенту повідомив, що запросив до себе на нараду керівників фракцій і нагадав їм, що, згідно із регламентом Верховної Ради, депутати не мали права вішати банер з таким написом.

«Ми не розглядаємо питання «Слава героям УПА». Для цієї політичної сили – так, а друга політична сила не сприймає. Це збурило парламент, і він не працював», – наголосив Рибак.

Він також нагадав, що, згідно зі статтею 51-ю регламенту ВР, депутати не мають права заносити в сесійну залу агітаційні плакати, гучномовці.

«Друга політична сила (КПУ – УНІАН) сьогодні каже: оце ви нам приклад дали, а ми наступного разу свою принесем. А ті відповідають: ми винесемо», – сказав голова Ради. Він пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб між депутатами не виникало бійок і вони не блокували роботу парламенту.На його думку, бійки і блокування уже відходять в історію.

Сьогодні, 11 жовтня, у сесійній залі Верховної Ради України над робочими місцями депутатів від фракції ВО «Свобода» було розміщено банер із написом: «Слава Героям УПА! 14 жовтня – марш боротьби», а на колонах з двох боків від робочих місць «свободівців» було вивішено два червоно-чорних прапори УПА.
XS
SM
MD
LG