Доступність посилання

ТОП новини

Рибак вважає за можливе розробити закон, що дозволяв би направити Тимошенко за кордон


Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає за можливе розробити закон, що дозволяв би направити екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон. Про це він сказав у інтерв’ю телеканалу «Рада».

Рибак нагадав, що сьогодні під час Національного круглого столу з питань європейської інтеграції порушувалось питання стосовно ситуації з Тимошенко, яка, за словами спікера,«відбуває покарання, вона хворіє, дуже серйозно хворіє».

«Прийшов час – ми в парламенті повинні, мабуть, розглянути питання, що робити з такими засудженими, які тяжко хворіють, і всередині держави це не вилікується», – сказав він.

Він нагадав, що ведуть розмови про направлення Тимошенко на лікування за кордон.

«Мабуть, і можна було б такий закон підготувати. Це, в першу чергу, повинна зробити опозиція, я думаю, і більшість», – зазначив Рибак.
Водночас, нагадав він, в цій ситуації «виникає дуже багато питань». «Тому що покарання є покарання, його треба відбувати. Але якщо це загрожує життю, то може якось на законодавчому рівні прийняти рішення для таких засуджених», – сказав спікер і додав, що подібні зміни мають стосуватися всіх засуджених.

Рибак також зауважив, що у таких змінах до законодавства мають бути передбачені механізми, щоб хворі засуджені «не змогли уникнути покарання».

4 жовтня 2013 року захисник Тимошенко Сергій Власенко оприлюднив заяву ув’язненої екс-прем’єра, в якій вона відзначила, що готова виїхати на лікування за кордон. Він також повідомив про те, що представники Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс направили від свого імені заяву Президенту України про помилування Тимошенко.

Сьогодні, 11 жовтня, під час зустрічі з Комісаром Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле Янукович пообіцяв вирішити питання Тимошенко найближчим часом.
XS
SM
MD
LG