Доступність посилання

ТОП новини

Янукович зриває підписання угоди з ЄС – Кличко


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Президент України Віктор Янукович ухиляється від ухвалення рішення, яке могло б розчистити дорогу до успішного для України завершення Вільнюського саміту. Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко.

«Президент та його найближче оточення свідомо йдуть на зрив процесу підписання угоди про асоціацію. До засідання Ради ЄС у закордонних справах, на якому ухвалюватимуть рішення щодо можливості підписання цієї угоди, залишились лічені дні. Провідні представники країн-членів Євросоюзу та його керівних органів дали чітко зрозуміти президенту України, що підписання неможливе без вирішення проблеми вибіркового правосуддя та звільнення Юлії Тимошенко», – наголосив Кличко.

Лідер УДАРу додав, що відкидає спроби перекласти відповідальність за ймовірний зрив угоди з ЄС на опозицію або саму Юлія Тимошенко.

4 жовтня Юлія Тимошенко прийняла пропозицію лікуватися у Німеччині, а екс-президент Польщі Александр Квасневський і екс-президент Європарламенту Пат Кокс подали президенту України клопотання про її помилування.

Про те, що «червоною лінією» в питанні Тимошенко є 21 жовтня, у п’ятницю заявив віце-президент Європейської народної партії, депутат європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.
XS
SM
MD
LG