Доступність посилання

ТОП новини

Богдан Бондаренко став найкращим легкоатлетом Європи


Богдан Бондаренко після переможного стрибка на Чемпіонаті світу в Москві, 15 серпня 2013 року
Богдан Бондаренко після переможного стрибка на Чемпіонаті світу в Москві, 15 серпня 2013 року
Український спортсмен Богдан Бондаренко, стрибун у висоту, визнаний найкращим легкоатлетом Європи 2013 року на церемонії нагородження, що відбулася в суботу в Таллінні в Естонії.

24-річний Бондаренко цього року переміг на чемпіонаті світу Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій і у змаганнях Діамантової ліги цієї асоціації. Його стрибки на 2 метри 41 сантиметр, які він здійснив цього року двічі, стали найкращими у світі за останні 19 років.

Переможний стрибок Богдана Бондаренка на Чемпіонаті світу в Москві, 15 серпня 2013 року
Переможний стрибок Богдана Бондаренка на Чемпіонаті світу в Москві, 15 серпня 2013 року
Тепер, як повідомили у Федерації легкої атлетики України, він сказав, отримуючи нагороду: «Я не спатиму, доки не стану рекордсменом світу». Нинішній рекорд у 2 метри 45 сантиметрів встановив кубинець Хав’єр Сотомайор іще 1993 року.

Серед жінок найкращою легкоатлеткою року в Європі стала Зузана Гейнова з Чехії, бігун на 400 метрів із бар’єрами.

Крім того, українці отримали ще низку цьогорічних європейських легкоатлетичних нагород.

Тренерські нагороди отримали серед 48 нагороджених Віктор Бондаренко, батько і тренер Богдана Бондаренка, і Анатолій Якимчук, який тренує Наталію Лупу, бігунку на 800 метрів.

А нагороду «Жіноче лідерство», яку присуджують за роботу й досягнення поза спортивними змаганнями, які стали внеском у розвиток легкої атлетики і прикладом лідерства, отримала, серед 24 нагороджених, Наталія Білуха. За повідомленням Федерації легкої атлетики України, вона відзначена за значний внесок у розвиток легкої атлетики в Україні, організацію міжнародних та національних змагань, за участь в організації юнацького чемпіонату світу, розвиток СДЮШОР у місті Ялті та популяризації Ялти на легкоатлетичній арені і сприяння в залученні змагань до кримського міста.
XS
SM
MD
LG