Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії спалахнули заворушення через убивство, в якому звинуватили «кавказців»


У столиці Росії спалахнули заворушення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00
На південному заході столиці Росії Москви, в районі Бірюльово в неділю спалахнули заворушення через убивство попередніми днями місцевого мешканця, в якому, як стверджують бунтівники, винен «виходець із Кавказу».

Міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев запровадив у районі спеціальний план дій, особовий склад московської поліції підняли за тривогою, до району стягують додаткові сили поліції, побоюючись можливих нічних акцій.

Учасники акції, влаштувавши погром у місцевому торговельному центрі в Бірюльові, ввечері ввірвалися до овочевої бази, вважаючи, що саме там перебуває вбивця, потім рушили до залізничної станції. Вони перевертали авта й нищили крамниці, вигукуючи при цьому націоналістичні й расистські гасла.

За повідомленнями, принаймні один працівник поліції поранений. Серед учасників заворушень є затримані – їх, за одними даними, семеро, за іншими, кілька десятків.

Управління МВС Росії в Москві оголосило винагороду в мільйон рублів (понад 250 тисяч гривень) за інформацію, що приведе до затримання вбивці.

Крім того, в самому центрі Москви поліція почала перекривати Манежну площу, на якій уже не раз відбувалися акції націоналістичного спрямування, після закликів у соцмережах вийти на цю площу на підтримку учасників протестів у Бірюльові.
XS
SM
MD
LG