Доступність посилання

ТОП новини

День Покрови – акції за і проти УПА (ЖИВИЙ БЛОГ)

Сьогодні в Україні відзначають свято Покрови, День українського козацтва, День УПА. Політсили запланували, як вони запевняють, мирні заходи на цей день

Сьогодні в Україні відзначають свято Покрови, День українського козацтва, День УПА (71 рік тому утворили Українську повстанську армію). Політичні сили запланували, як вони запевняють, мирні заходи на цей день. Зокрема, «свободівці» збираються провести «Марш боротьби» в центрі Києва, на Хрещатику. ВО «Свобода» подала заявку до Київської міської державної адміністрації на 15 тисяч учасників. Вимоги – визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною та проголосити державне свято – День створення УПА. Водночас зажадають повернути звання Героїв України Степану Бандері та Романові Шухевичу. Опоненти «свободівців», зокрема, комуністи, обіцяли провести альтернативні –
«антифашистські» заходи у Києві та інших містах України. Радіо Свобода відстежуватиме всі цікаві події дня.
19:52 14.10.2013
Година знадобилася учасникам маршу прихильників УПА, щоб пройти від столичного парку Шевченка до Михайлівської площі. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua. 15-тисячна колона розтягнувся на кілометр. О 18.30 її «голова» прибула на площу. У той час як «хвіст» був тільки на Хрещатику. Наприкінці йдуть футбольні фанати, які палять фаєри. У даний час на площі розпочався урочистий концерт. На ньому мають виступити гурти «Хорея Козацька», «Кому вниз», «Рутенія». Люди продовжують прибувати на площу. За даними міліції, участь в марші взяли 4 тисячі людей. Ніяких сутичок не було.
19:12 14.10.2013


Один із учасників мітингу прихильників ВО «Свобода» у парку Шевченка біля пам'ятника Кобзарю на честь 71-ї річниці УПА
18:51 14.10.2013
Цього року людей на акції «свободівців» «не менше, як минулого, це точно», – стверджує відповідальний за зв'язки з громадськістю у КМО ВО «Свобода» Олександр Аронець.

18:28 14.10.2013
Віче «свободівців» у парку Шевченка у Києві завершилося. Прихильники ВО «Свобода» пішли маршем центром міста. Як зазначив кореспондент Радіо Свобода Андрій Баштовий, на відміну від минулого року, коли 14 жовтня відзначали 70-річний ювілей УПА, цього разу промови мітингувальників дещо втратили гостроту. ВО «Свобода» вже майже рік має своїх представників у Верховній Раді, це – парламентська партія і її представники передусім намагалися на акції звітувати про свою діяльність. А на початку мітингу біля пам’ятника Кобзарю виступили ветерани УПА, які привітали присутніх зі святом Покрова Богородиці та заснуванням Української повстанської армії. Загалом, за даними кореспондентів Радіо Свобода, відзначити річницю УПА у центрі столиці України прийшло до 10 тисяч мітингувальників.
18:15 14.10.2013
17:43 14.10.2013
На площі Леніна в Донецьку близько 100 осіб мітингували проти фашизму. Антифашистський мітинг організувала Комуністична партія України. Її прихильники вимагали притягти до відповідальності представників ВО «Свобода» та позбавити всю цю фракцію у Верховній Раді депутатських мандатів.

У Донецьку сотня комуністів виступила проти фашизму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
17:20 14.10.2013
Комуністи теж мітингують на Покрову в Києві. Біля пам'ятника Іллічу зібралося три десятки прихильників КПУ.
16:38 14.10.2013
Близько 30 прихильників Комуністичної партії України зібрались біля пам’ятника Леніну на Бессарабській площі у Києві. Вони заявляють, що протестують проти посилення фашистських сил в Україні.

Біля пам’ятника лунає радянська музика та проросійські пісні сучасних виконавців. Учасники мітингу тримають в руках прапори КПУ, розгорнули кількаметровий червоний банер з написом «Фашизм не пройде» та скандують це гасло. Їх охороняють працівники приватної охоронної фірми у камуфляжі.

Біля пам’ятника також чергують загони міліції.
16:32 14.10.2013
На площі Леніна в Донецьку близько 100 осіб мітингували проти фашизму. Антифашистський мітинг організувала Комуністична партія України. Її прихильники вимагали притягти до відповідальності представників ВО «Свобода» та позбавити всю цю фракцію у Верховній Раді депутатських мандатів.

Народний депутат від КПУ Володимир Бідьовка пояснив, чому комуністи зібралися саме 14 жовтня. «День цей – Покрова, створення козацтва. День цей хороший в історичному плані. Але, на жаль, вони (свободівці – ред.) вважають, що в цей день початок їхнього руху ОУН-УПА, вони його святкують, як своє свято. Ми очікували, що вони будуть підступно планувати факельну ходу і намагатися спаплюжити пам’ятники радянської доби. Тому ми планували це зробити не лише як мітинг, але і як охорону наших пам’ятників».

«Але, зрештою, дізналися, що вони вночі вирішили втекти звідси в місто Київ, бо, на жаль, у них там більше прихильників, ніж у Донецьку, і це теж показово», – додав комуніст.
15:13 14.10.2013
14:40 14.10.2013
14:39 14.10.2013
13:46 14.10.2013
У Сімферополі козаче братсво «Єдінство» не пустило націоналістів до покладання квітів пам'ятнику Тарасу Шевченку
У Сімферополі козаче братсво «Єдінство» не пустило націоналістів до покладання квітів пам'ятнику Тарасу Шевченку
13:43 14.10.2013
13:17 14.10.2013
13:05 14.10.2013
Три автобуси з Донеччини, які везли до ста членів Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на «Марш боротьби» до Києва, не змогли дістатися столиці. Про це Радіо Свобода повідомив голова Донецької обласної організації ВО «Свобода» Ігор Славгородський. За його словами, два мікроавтобуси зупиняли на тривалий час співробітники Державтоінспекції. Під час такої зупинки в райцентрі Олександрівка до мікроавтобуса підбіг невідомий у камуфляжі й важким предметом розбив лобове скло. Міліціонери не наздогнали зловмисника. Ще один такий інцидент стався невдовзі після від’їзду іншого мікроавтобуса від Слов’янська, стверджують «свободівці». Легковий автомобіль наздогнав мікроавтобус, змусив його зупинитися, а далі люди в камуфляжі так само розбили лобове скло.

У міліції Донеччини наразі не прокоментували ці інциденти. Радіо Свобода продовжує спроби отримати коментар від офіційних осіб.
12:53 14.10.2013
У понеділок в центрі Києва буде частково обмежено рух транспорту. Про це повідомив офіційний сайт ДАІ міста. Як зазначили даішники, «у зв’язку з відзначенням 14 жовтня свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва, з 16:00 до 18:00 буде частково обмежено рух транспорту на вулицях Володимирській, Б. Хмельницького, Хрещатик, Майданом Незалежності, площах Бесарабській та Михайлівській».

Гостям, які прибудуть для участі у святкуванні на автобусах пропонують скористатися паркувальними майданчиками, розташованими біля станцій метро: «Червоний Хутір»; «Лісова» (у двох напрямках); «Житомирська»; «Іподром» та «Академмістечко».
12:37 14.10.2013
О 16:00 Радіо Свобода транслюватиме наживо мітинг і «Марш боротьби» на честь 71-ї річниці створення УПА.
XS
SM
MD
LG