Доступність посилання

ТОП новини

Позбавлений депутатства Марков звернувся у Європейський суд із прав людини


Ігор Марков
Ігор Марков
Колишній народний депутат від фракції Партії регіонів Ігор Марков подав позов до Європейського суду з прав людини. Про це сам Марков повідомив журналістам, інформують «Українські новини».

За його словами, він також звернувся до регламентного комітету Верховної Ради з проханням перевірити законність блокування спікером Володимиром Рибаком його картки для голосування. «Дії Рибака з блокування мені картки знаходяться за рамками правового поля і Конституції. Я звернувся до Генпрокуратури і я дав матеріали до регламентного комітету парламенту, оскільки є чіткий регламент, де все чітко прописано», – заявив Марков.

Він зазначив, що вже в понеділок в Одесі відбудеться засідання суду за його позовом з вимогою визнати незаконними дії Рибака.

У понеділок, 14 жовтня, Марков прийшов на допит за повісткою до Головного слідчого управління МВС у справі про його причетність до фальсифікацій на виборах Верховної Ради, але політика нібито не пропустив черговий міліціонер. У справі про фальсифікації на окрузі Марков проходить як свідок.

12 вересня Вищий адміністративний суд зобовʼязав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію народним депутатом Ігоря Маркова, визнавши сфальсифікованими результати виборів у 133-му мажоритарному окрузі в Одесі.

Володимир Рибак доручив заблокувати картку для голосування Маркова і припинити нарахування йому зарплатні.

Марков вважає, що звинувачення його у фальсифікаціях на виборах повʼязані з тим, що він виступає проти євроінтеграції України і не має наміру голосувати за законопроекти, які сприяють підписанню угоди про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG