Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина надала Україні 7 мільйонів євро на розвиток інфраструктури


Будівництво школи
Будівництво школи
Уряд Федеральної Республіки Німеччина виділив грант сумою 7 мільйонів євро на розвиток об’єктів соціальної інфраструктури в Україні.

Договір про надання гранта підписали в Києві в понеділок міністр соціальної політики України Наталія Королевська, директор українського бюро Німецького державного банку розвитку KfW Гуннар Вельцхольц, а також виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко.

Королевська нагадала, що це другий етап співпраці з урядом ФРН щодо поліпшення якості соціальних послуг в Україні. Перший проект було реалізовано, починаючи з 2008 року, на загальну суму 17 мільйонів євро. За словами міністра, соціальний ефект від реалізації проектів відчули більше ніж 400 тисяч громадян України.

Посол ФРН в Україні Крістоф Вайль зазначив, що на першому етапі було реалізовано 301 проект у 17 територіальних громадах України.
Він відзначив важливість того, що підписання цього договору відбувається напередодні саміту у Вільнюсі. При цьому він зазначив, що перший етап реалізовувався переважно на сході та півдні, зокрема, в Донецькій, Луганській областях, АР Крим, а також у Львові та Києві. Наступні проекти реалізовуватимуться у Львівській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Грантові кошти переважно було спрямовано на ремонт і реконструкцію об'єктів соціальної інфраструктури, зокрема, шкіл, дитсадків. Було також побудовано десять нових фельдшерсько-акушерських пунктів.
XS
SM
MD
LG