Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко пропонують свободу без перспективи президентства – євродепутат


Європа запропонувала застосувати до Юлії Тимошенко «часткове помилування», за якого колишній премʼєр отримає свободу, але муситиме сплатити 200 мільйонів доларів штрафу і втратить громадянські права на 3 роки. Про це у своєму блозі написав польський євродепутат Марек Сівец, якого цитує «Українська парвда».

«Часткове помилування означає скорочення її вироку увʼязнення з семи років наполовину. У звʼязку з тим, що пані премʼєр відсиділа вже більше половини скороченого строку, є підстави для її умовно-дострокового звільнення», – зазначив Сівец, коментуючи звіт місії Кокса-Квасневського.

«Водночас Тимошенко має заплатити штраф у розмірі близько 200 мільйонів доларів та буде позбавлена громадянських прав на 3 роки», – написав польський політик.

На його думку, як будь-яке компромісне рішення, це має свої недоліки, але воно видається єдино можливим. Сівец також розповів, що пропозиція про «часткове помилування» викликала хвилю дебатів у Європарламенті, під час яких Квасневський назвав «знахарів» (як він висловився) головною причиною проблем у питанні Тимошенко.

«Так він (Квасневський – ред.) окреслив політиків місцевих і європейських, які намагаються пропіарити себе на цій складній ситуації, вигадуючи чергові концепції», – пояснив євродепутат.

15 жовтня стало відомо, що Євросоюз запропонував президенту Віктору Януковичу застосувати до екс-прем’єра Юлії Тимошенко процедуру «часткового помилування».
XS
SM
MD
LG