Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ сподіваються, що США видадуть Мельника або видворять його в іншу країну


Петро Мельник
Петро Мельник
У Генпрокуратурі України сподіваються, що США або видадуть Києву колишнього ректора Податкового університету Петра Мельника, або видворять його до тієї країни, з якою Україна має угоду про екстрадицію. Про це заявив керівник Головного управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами й іншими органами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю й корупцією Володимир Кривуценко.

«Ми вже направили в США клопотання про його екстрадицію... У випадку відмови, ми сподіваємося, що США його видворить у ту країну, з якою в нас є такий договір», – повідомив він.

За його словами, зараз кримінальне провадження в справі про одержання Мельником хабара зупинили у зв’язку з оголошенням його в міжнародний розшук.

У разі, якщо не вдасться повернути Мельника в Україну, кримінальне провадження так і не буде відновлене, заявив Кривуценко.

Звинувачений у хабарництві Мельник у серпні втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет. За даними Генпрокуратури, він перебуває у США, у Каліфорнії. У ГПУ заявили, що, попри відсутність договору про екстрадицію між Україною і США, відомство проситиме американських колег видати Мельника «на умовах взаємності».

Наразі триває судовий процес стосовно двох правоохоронців, яких звинувачують у тому, що вони допустили втечу Мельника.
XS
SM
MD
LG