Доступність посилання

ТОП новини

Уряд доробляє Митний кодекс для поліпшення інвестиційного клімату – Клименко


Олександр Клименко
Олександр Клименко
Міністерство доходів України пропонує урядові доробити законодавчу базу, щоб подолати корупцію у сфері адміністрування податків. Про це заявив сьогодні у Києві на зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації міністр доходів Олександр Клименко.

За словами міністра, український Митний кодекс відповідає європейським стандартам й урівнює у правах і можливостях українських та європейських інвесторів.

«Експертиза Всесвітньої митної організації довела, що наш кодекс, стратегія розвитку митної служби відповідають тим викликам, які стоять перед нами й потребують вирішення. Ми хочемо, як це прийнято в Євросоюзі, скоротити час перетину кордону для вантажів, час огляду вантажів. Ми прагнемо спростити митні процедури, скоротити час перебування вантажу на кордоні. Для цього продовжуємо доробляти відповідну законодавчу базу», – повідомив Клименко.

За словами міністра, за рік, що минув після ухвалення Митного кодексу, він продемонстрував свою ефективність і дозволив зменшити рівень корупції і кількість бюрократичних процедур на митниці при оформленні вантажів та їхньому огляді.

Тим часом, Європейська бізнес асоціація оцінює роботу українських митників у більш як 2 бали за 5-бальною шкалою.
XS
SM
MD
LG