Доступність посилання

ТОП новини

Харківський тракторний завод зупиняє роботу


Найбільший український виробник тракторів – Харківський тракторний завод (ХТЗ) – зупиняє роботу з 18 жовтня у зв'язку з зупинкою з 9 жовтня оформлення на митному терміналі Харківської митниці декларацій основних постачальників ХТЗ – російських підприємств, повідомив заступник генерального директора заводу Юрій Малахов.

«На митному терміналі Харківської митниці Міністерства доходів і зборів із 9 жовтня було призупинено оформлення митних декларацій основних постачальників ВАТ «ХТЗ» – семи ключових підприємств Російської Федерації, що постачають комплектуючі та матеріали для виробництва тракторів, зокрема ярославського виробника тракторних двигунів ТОВ «Автодизель», – сказав він агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами Малахова, на цей момент якихось роз'яснень із боку державних органів немає, так само як і об'єктивних причин затримки оформлення документів.

«У зв'язку з подіями, що сталися, ХТЗ, на якому зайнято понад 3 тисяч людей, вимушений зупинити роботу з 18 жовтня і відправити працівників у неоплачувану відпустку», – сказав він.

При цьому Малахов нагадав, що ХТЗ є одним із найбільших експортерів в Україні, одним із найбільших платників податків у Харківській області. Виручка від реалізації тракторів, які продають в Україні, Росії, Європі, країнах Балтії, в Середній і Південно-Східній Азії, країнах Африки та Латинської Америки, за зазначений період перевищила 395 мільйонів гривень.

ХТЗ випускає колісні та гусеничні трактори, а також дорожньо-будівельну техніку на базі тракторів.
XS
SM
MD
LG