Доступність посилання

ТОП новини

Викрадених у Лівані турків обміняли на викрадених у Сирії ліванців


Викрадених у Лівані турків обміняли на викрадених у Сирії ліванців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
Туреччина, шиїтські бойовики в Лівані і противладні повстанці в Сирії виконали в суботу ввечері домовленість про обмін заручниками.

Двоє турецьких пілотів, працівників Турецьких авіаліній, яких викрали в серпні в ліванській столиці Бейруті, були відпущені і повернулися до Туреччини.

В обмін на це в Сирії повстанці проти влади президента Башара аль-Асада відпустили дев’ять шиїтів-ліванців, яких вони викрали у травні минулого року. Ліванці теж уже повернулися до Бейрута.

За деякими повідомленнями, частиною домовленості, досягненої за посередництва Катару, мало бути також звільнення десятків сирійських повстанців, яких тримає за ґратами влада Сирії. Наразі не відомо, чи дійсно це так і чи була виконана й ця частина угоди, якщо повідомлення про неї правдиве.

Як заявляє Ліван, його громадяни були викрадені, коли їхали через Сирію до Ірану на релігійну прощу. Сирійські ж повстанці стверджували, що то були бійці «Хезболли», яка надає збройну підтримку сирійській владі.

Шиїтський рух «Хезболла» і шиїтський Іран підтримують владу Сирії, більшість членів якої належать до однієї з течій шиїзму. Туреччина ж підтримує сирійських повстанців.
XS
SM
MD
LG