Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чехії прибув до України, щоб говорити і про Тимошенко


Мілош Земан під час інтерв’ю Радіо Свобода
Мілош Земан під час інтерв’ю Радіо Свобода
У неділю почався офіційний візит президента Чехії Мілоша Земана в Україну. Як повідомляє канцелярія чеського президента, у програмі цього дня – покладення вінків до могил загиблих чехів і словаків 1-ї Чехословацької окремої бригади на Лук’янівському цвинтарі. Подіям війни також присвячена виставка, яку урочисто відкриває Мілош Земан. На виставці він зустрінеться з ветеранами.

У понеділок почнуться переговори президентів України та Чехії, також Мілош Земан зустрінеться з українським прем’єром Миколою Азаровим і головою Верховної Ради Володимиром Рибаком.

Як повідомляють чеські засоби інформації, під час переговорів буде обговорюватись, серед іншого, і питання ув’язненого колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Як заявляв президент Чехії в інтерв’ю Радіо Свобода, під час візиту він порушить питання підтримки України на шляху до Європейського союзу, співпраці з Україною в рамках «Вишеградської четвірки».

У вівторок Мілош Земан має відвідати Донецьк, у програмі його перебування у столиці Донбасу – проведення українсько-чеського підприємницького форуму, а також зустріч із Рінатом Ахметовим.

У Донецьку завершиться візит Земана в Україну.
XS
SM
MD
LG