Доступність посилання

ТОП новини

Президент Чехії зустрічається з Януковичем віч-на-віч


Мілош Земан
Мілош Земан
У Києві відбулася офіційна церемонія зустрічі президентів України і Чехії Віктора Януковича і Мілоша Земана, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Як повідомля прес-служба глави Української держави, під час церемонії пролунали державні гімни України і Республіки Чехія, президенти обійшли стрій воїнів почесної варти. Церемонія завершилася представленням офіційних делегацій двох країн.
Після цього розпочалася зустріч Януковича і Земана у форматі «віч-на-віч».

Як повідомляють чеські засоби інформації, під час переговорів обговорюватиметься, серед іншого, і питання колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Про це президент Чехії Мілош Земан говорив у недавньому інтерв’ю Радіо Свобода. «Я не хочу втручатись у внутрішні справи України, не хотів би також судити про вину чи невинуватість Юлії Тимошенко. Лише гадаю, що президент України має святе право на так званий гуманітарний жест, і тільки він сам може вирішити, чи зробить він цей гуманітарний жест, чи ні», – сказав Земан.

У вівторок Мілош Земан має відвідати Донецьк, у програмі його перебування у столиці Донбасу – проведення українсько-чеського підприємницького форуму, а також зустріч із бізнесменом Рінатом Ахметовим.
XS
SM
MD
LG