Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина»: для звільнення Тимошенко додаткових законів не треба


Фракція «Батьківщина» не подаватиме якихось додаткових законопроектів щодо лікування засуджених за кордоном, оскільки чинне законодавство і так дозволяє президенту звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко. Про це йдеться в заяві партії, розміщеній на її сайті.

«Ми неодноразово наголошували на тому, що чинне законодавство, зокрема, Конституція, закони в сфері охорони здоров’я і Кримінально-виконавчий кодекс не встановлюють жодного обмеження для виїзду засудженого на лікування за кордон. Таким чином, намагання Януковича перекласти відповідальність за вирішення долі Юлії Тимошенко на парламент є як мінімум лукавством», – наголошується в заяві.

«Водночас ми нагадуємо українській владі, що компроміс з Європою, якого треба досягнути, щоб підписати угоду про асоціацію з ЄС, вимагає усунення проблеми вибіркового правосуддя взагалі, а не просто вивезення Юлії Тимошенко на лікування», – заявили в «Батьківщині».

«Тому ми знову наголошуємо: вирішення питання усунення політично мотивованого правосуддя та розв’язання проблеми Юлії Тимошенко лежить винятково на президенті України Вікторі Януковичі. В адміністрацію президента подано достатню кількість клопотань про звільнення лідера опозиції, зокрема, від глав українських церков, 172 народних депутатів та місії Кокса-Квасневського. Потрібна лише політична воля Януковича», – йдеться в заяві.

У «Батьківщинаі» заявляють, що повністю погоджуються зі способом вирішення питання Юлії Тимошенко, запропонованим місією Євросоюзу. «Ми продовжуємо наполягати, що на лікування за кордон лідер опозиції повинна виїхати вільною людиною, позбавленою несправедливих звинувачень і вироків продажних судів», – наголосили в «Батьківщині».

Тим часом, у Партії регіонів заявляють, що чекають від опозиції законопроекту про можливість лікування Тимошенко за кордоном.

«Питання Тимошенко. В мене запитання до всіх наших колег, які сьогодні тут розповідали, що його треба вирішувати. Дайте відповідну вашу пропозицію, бачення, вирішення цього питання на законодавчому рівні. Не потрібно гасел», – сказав лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов під час засідання погоджувальної ради парламенту.
XS
SM
MD
LG