Доступність посилання

ТОП новини

Дипломати чекають на зустріч із заарештованими в Індії українцями – МЗС


Консул України в Індії сподівається найближчим часом зустрітися з українськими моряками, заарештованими минулого тижня разом з іншими членами екіпажу судна Seaman Guard Ohio, повідомив Радіо Свобода речник МЗС Євген Перебийніс.

«Консул очікує дозволу на зустріч з нашими громадянами. Посольство України в Індії співпрацює як з компанією – власником судна, які надали адвокатів членам екіпажу, так і з дипломатами інших посольств, чиї громадяни також є на судні. Наше посольство надіслало відповідні запити до МЗС і правоохоронних органів Індії з проханням дозволити зустріч з нашими громадянами», – сказав Перебийніс.

За його словами, посольство Великобританії в Індії також надіслало запит на дозвіл зустрітися із заарештованими британськими моряками.

Індійські правоохоронці заарештували 33 членів екіпажу судна Seaman Guard Ohio за звинуваченням у нелегальному перевезенні зброї. За даними МЗС, серед заарештованих – троє громадян України.

За повідомленнями офіційних джерел, судно затримали для перевірки інформації щодо наявності на борту зброї та необхідних для перевезення цього вантажу документів.
XS
SM
MD
LG