Доступність посилання

ТОП новини

Висновки місії Кокса-Квасневського будуть вирішальними для України – Більдт


Карл Більдт
Карл Більдт
Висновки місії Європарламенту під головуванням Пета Кокса і Александра Квасневського будуть вирішальними для майбутнього підписання угоди ЄС з Україною. Про це сьогодні в Люксембурзі заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Місія Кокса-Квасневського буде вирішальною. Я хотів би залишити оцінку їм. Якщо вони дають зелене світло, цього буде досить для мене. Якщо вони не дають зелене світло, це буде червоне світло», – сказав Більд.

Сьогодні Кокс і Квасневський почали свій 23-й вирішальний візит до України, який триватиме два дні.

У Люксембурзі сьогодні обговорюють підготовку до саміту «Східного партнерства», який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі. Ключовим питанням порядку денного є питання України, яка на цьому саміті хоче підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Перед зустріччю британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ похвалив Україну за наміри партнерства з ЄС, але додав, що питання Тимошенко залишається важливим.

А міністр закордонних справ Литви, яка нині головує в ЄС, Лінас Лінкявічус висловив сподівання, що Києву вдасться виконати всі умови Євросоюзу, й угода буде підписана у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG