Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Толоконникову з Pussy Riot перевели до іншої колонії


Надія Толоконникова
Надія Толоконникова
Ув’язнену учасницю російського панк-гурту Pussy Riot Надію Толоконникову перевели до іншої колонії. Федеральна служба з виконання покарань сьогодні оголосила про переведення Толоконникової, але не уточнила, до якого закладу.

Наприкінці вересня Толоконникова оголосила голодування на знак протесту проти умов утримання і, як вона заявляла, погроз на її адресу з боку керівництва мордовської колонії, де вона відбувала 2-річне ув’язнення. Через цю акцію протесту в Толоконникової погіршилося самопочуття і її перевели до в’язничної лікарні.

Ув’язнена припинила голодування після того, як її пообіцяли перевести до іншого закладу позбавлення волі.

Наприкінці минулого тижня Толоконникова відновила голодування після того, як її перевели з тюремної лікарні назад у мордовську колонію номер 14.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами, зокрема, «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті». Крім Толоконникової, ув’язнення відбуває ще Марія Альохіна. Ще одній засудженій – Катерині Самуцевич суд вирішив змінити ув’язнення на умовний термін.
XS
SM
MD
LG