Доступність посилання

ТОП новини

Кого використовує Медведчук, агітуючи за Митний союз? (Огляд преси)


Київ – Договір з ЄС можуть підписати, але ратифікацію – відкласти через Юлію Тимошенко та фінансову кризу, стверджує газета «Сегодня». Експерти видання наголошують, що Росія «вибила» для України місце в ЄС, почавши торгову війну, і тепер Європа не скаже Україні «ні». Більше про те, що чекає Україну після саміту у Вільнюсі, газета розповідає у статті «Три шляхи України».

Росія продовжує вести проти України досить агресивну, хоча водночас і гнучку, інформаційну кампанію, в якій використовується і батіг, і пряник. Днями для цього було використано російський Фонд національної енергетичної безпеки, експерти якого оприлюднили чергову «страшилку» для України. На їхню думку, у відповідь на недобір Україною 2013 року дорогого російського газу «Газпром» може нарахувати країні величезний штраф. Експерт газети «День» вважає, що український уряд вже давно мав би створити відповідну міждержавну комісію і модернізувати українсько-російські міжурядові угоди, термін яких добіг кінця в січні цього року. Також давно пора кардинально вирішити спірні питання й припинити постійно мусувати недосконалість контрактів 2009 року. Це було б коректно упродовж першого року роботи уряду, але тепер цього вже не варто робити, зауважує видання.

Не рідкість, коли українські музичні зірки за грубі гроші виступають з концертами на підтримку політичних діячів. Останній приклад подібного мистецького заробітчанства у вигляді «співочої агітації» за «Український вибір» організував Віктор Медведчук. Основним гаслом цього заходу є об’єднання «триединого русского народа». Головна мета, як зауважує газета «Україна молода», прорекламувати Митний союз, провідником ідей якого є Медведчук і протиставити його інтеграції в ЄС. Про те, хто з українських та зарубіжних виконавців агітуватиме за східне братерство, видання розповідає в статті «П’ята колона біля мікрофона, або Популярний гурт «С.К.А.Й.» не погидував долучитися до турне під прапором Медведчука».

Утім, як нагадує газета «День», за ініціативи Медведчука під гаслом «Українського вибору» нещодавно в проекті «Арт-майданчик» виступали і поети. Як пише видання, палкі дискусії щодо того, чи припустимою є участь молодих поетів та іншої творчої молоді в організованих «Українським вибором» заходах, спонукає до невтішних висновків, а саме: надто багато молодих інтелектуалів і митців України воліють жити поза історією, не знати її й не робити жодних висновків із того, що діялося у ХХ столітті як в Україні, так і у світі. Стаття називається «Апологетика «абсолютної творчої свободи» та незасвоєні уроки історії».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG