Доступність посилання

ТОП новини

Іван Кириленко: не депутати, а уряд визначає, що таке лікування за кордоном


Іван Кириленко
Іван Кириленко
Кабінет міністрів, а не Верховна Рада своїм положенням визначає процедуру лікування українських громадян за кордоном. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив представник ВО «Батьківщина» Іван Кириленко, коментуючи можливий розгляд у Верховній Раді законопроекту про лікування Юлії Тимошенко за кордоном. За його словами, існує постанова Кабміну, яка регулює процедуру лікування ув’язнених, а також окремий закон.

«Європа першою сказала, що упереджене правосуддя відбулось стосовно Юлії Тимошенко. Це був політично мотивований процес. Вона незаслужено в тюрмі. Тому в рішенні Кокса-Квасневського з найвищими повноваженнями від Європейського cоюзу чітко записано: помилування і лікування», – сказав Кириленко. Нині, за словами, політика, важливо не ухвалювати ніяких рішень, які суперечитимуть пропозиціям місії Кокса-Квасневського.

Іван Кириленко переконаний, що ухвалення у Верховній Раді законопроекту про лікування Тимошенко за кордоном – тупиковий варіант. Єдиний вихід – декриміналізація окремих статей Кримінального кодексу.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект позафракційного депутата Сергія Міщенка, який передбачає право ув’язнених лікуватися за кордоном. Йдеться про звинувачених за окремими статтями Кримінального кодексу, які не скоїли тяжких злочинів.
XS
SM
MD
LG