Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі Європарламенту знову відвідали Тимошенко


Александер Квасневський (л), Пат Кокс (п), архівне фото
Александер Квасневський (л), Пат Кокс (п), архівне фото
Керівники моніторингової місії Європейського парламенту Пат Кокс і Александер Квасневський сьогодні знову відвідали в Харкові Центральну клінічну лікарню № 5 «Укрзалізниці», де перебуває на лікуванні ув’язнена колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, і вийшли звідти приблизно через дві години після прибуття, не спілкуючись із журналістами.

У Києві сьогодні ж міністр закордонних справ Леонід Кожара висловив сьогодні сподівання, що висновок місії Європарламенту в Україні щодо готовності країни до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом буде позитивним.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт після зустрічі в Києві з президентом Віктором Януковичем наголосив, що якщо не буде «зеленого світла» щодо підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС із боку місії Європарламенту, Брюссель документ не підпише.

А міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, який теж зустрічався з президентом, заявив, що Україна має вирішити всі проблемні питання для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі до 18 листопада, коли відбудеться наступна зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу.

Головним із цих проблемних питань у ЄС називають подолання наслідків вибіркового правосуддя в Україні, зокрема, у справі Тимошенко, маючи під цим на увазі якщо не виправдання чи помилування, то принаймні надання їй можливості лікуватися за кордоном.
XS
SM
MD
LG