Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» вимагає виступу Захарченка в Раді і призначення виборів у Києві


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко
Фракція «Батьківщина» вимагає викликати до Верховної Ради міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка і розглянути питання призначення виборів у Києві. Про це на засіданні парламенту заявив народний депутат Олександр Турчинов.

За його словами, сьогодні народних депутатів «незаконно не пускають до приміщення Київради».

Турчинов наголосив на необхідності викликати Захарченка до парламенту, щоб почути від нього відповідь на запитання. «Чому міліція продовжує займатися злочинною діяльністю, чому міліція продовжує блокувати можливість депутатів виконувати свої обов’язки?» – сказав Турчинов.

Він вимагає поставити на розгляд парламенту питання призначення виборів мера Києва і Київради і проголосувати за це рішення.

Турчинов звернувся до спікера Володимира Рибака, щоб той вносив до порядку денного пленарних засідань «гострі питання». При цьому Турчинов заявив, що лише в такому випадку парламент почне працювати.

У відповідь Рибак, звертаючись до опозиції, закликав «не звинувачувати голову Верховної Ради». Він нагадав, що вчора ставив на голосування питання призначення виборів у Києві, але 40 представників опозиції не підтримали це рішення.

Тим часом, Верховна Рада оголосила перерву в ранковому засіданні для консультацій між лідерами фракцій.

Сьогодні лідери опозиційних парламентських фракцій УДАР Віталій Кличко, «Свобода» Олег Тягнибок і «Батьківщина» Арсеній Яценюк, а також інші депутати опозиційних фракцій пройшли на територію Київради, яка проводила засідання, але не змогли потрапити до будівлі.

Встановлений раніше кордон правоохоронців і захисні щити не дозволили парламентарям проникнути до будівлі через центральний вхід. Згодом їх пропустили до бічного входу Київради, проте двері були зачинені.

Опозиція сьогодні скликала мітинг на знак протесту проти проведення засідання Київради.
XS
SM
MD
LG